Värmekamera

Värmekamera HT-19

Värmekamera HT-19 för att hitta temperaturskillnader

HTIs senaste värmekamera heter HT-19 och är en uppgradering av föregångaren HT-18 och är i klass med Flir termokamera.

En värmekamera kan man ha till många olika ändamål. 

Oftast så brukar vi använda den till att hitta värmeläckage eller kallras i byggnader. 

Men även till felsökning som att hitta stora elförbrukare. Förbrukare som sprider mycket värme är ofta även stora energitjuvar och det är inte alltid så lätt att gå och känna detta för hand.

HT-19

För det första visar den tydligt de varmaste och kallaste ställen i olika färger. För det andra även i sifferform med 3 olika mätpunkter.

Mitt i dispalayen visas aktuell temperatur. Samtidigt har du 2 mätpunkter som förflyttas sig i skärmen och visar på varmaste och kallaste punkten. 

Hur man vill att det ska presenteras är upp till dig, men det flesta vill se en mer färgnyans i temperatur.

HT-19

Golvvärme

Därefter nyttjas den även inför håltagning i golv och väggar. Du ser lätt vart du inte ska borra för att slippa vattenskada. De dolda golvvärmerören visas tydligt i displayen om det är någon värmeskillnad i vägg eller golv. 

Ligger golvvärmen djupt i gjutningen så kan nackdelarna vara att den sprider sig. dvs så att hela golvet blir jämnvarmt och då inte syns tydligt. Till en början kan du då stänga av golvvärmen dagen innan. För att sedan slå på värmen strax innan felsökning och då få en mindre värmespridning. Detta fungerar givetvis även på elslingor.

Värmekamera
HT-19

Det viktigaste är att det är en värmeskillnad medan du gör mätningen.

Leta kallras och värmerör på sommaren är alltså ingen bra ide då huset oftast är jämnvarmt. 

Slutligen kan du lätt spara bilderna på ett inbyggt minneskort. Du ansluter helt enkelt bara Värmekameran till datorn för överföring.    

För att hyra värmekamera