QY6566

QY6566 Mellanmodellen

QY6566 byggs på samma stativ som QY6565 men nu med en kraftig inspelningsväska och en inbyggd monitor i locket. Kameran har en hög upplösning som ger en riktigt skarp bild. Det bästa jag sett i kameraväg när det gäller inspektionskameror i denna prisklass.

QY6566 är lite som en lillebror till den större kraftigare QY6688.

Fördelen med QY6566 och QY6688 är att dom är kompatibla och man kan skifta både väskor och kameror mellan enheterna. Det som skiljer modellerna åt är att QY6566 har en mindre ställning och får då inte plats med den större 6,8mm rörålen som QY6688 klarar.

Väskan sitter i vanliga fall fast på ställningen men går med ett lätt knapptryck att koppla isär. Det kan göras av utrymmesskäl eller att man kanske vill kunna visa bilden enklare för kund.

Den är enkel att bära med sig och likaså lätt att operera gällande att snabbt komma igång. Öppna locket,  fäll upp skärmskyddet och tryck på ON och mata sedan in kameran i röret som ska inspekteras. Du behöver inte koppla massa sladdar, utan allt är redan anslutet från start. 

Medföljer i väskan.

Du får med 2st Batteriladdare. Dels en på 230v och en 12v laddare för biluttag om man är ute i strömlöst område.

Distansringar i 2 olika storlek för att kunna centrera kameran i röret. (1 distans till 12,8)

Även en skruvmejsel följer med för att fästa de olika distanserna på kameran. 

Trådlöst tangentbord som du kan lyfta ut från väskan om önskas. (Engelskt)

USB minne 32GB

Bästa avloppskameran

Funktioner

När du öppnar väskan så ser du dels det trådlösa tangentbordet som du kan lyfta upp. Under ligger det laddare och distanser. 

Ovanför tangentbordet så har du själva kontrollpanelen där du kan dels göra personliga inställningar som tid och upplösning. Det är även här som du startar upp kameran, spelar in film, tittar på inspelad film, tar kort osv. 

 Du justerar även belysningen i kameran och har möjlighet att nyttja 2 st olika lagringsmedia. Både USB och Sd kort. Vi rekommenderar Sd kort då det kan lämnas kvar i läsaren när du stänger väskan. 

Batteriets status visas tydligt i ett fönster och man ser när det börjar bli dags att ladda. Beroende av vilken monitor man väljer så skiljer sig batteritiden från mellan 7,5 till 4 timmar. Ska du sen ladda upp batteriet så får man räkna med att det tar ca 7timmar.

QYTeco

Utföranden och tillval.

När du beställer denna så går den att få i olika utföranden som specificeras nedan.

Standard är en 9″ skärm men det går att även få en större 13″ skärm. Normalt räcker batteriet i väskan upp till 7,5 timmar men  13″ skärmen drar ner batteriet snabbare och halverar då batteritiden.

Kameran kan väljas mellan 12,8mm och 21mm i diameter.

Rörål (glasfiberstav) finns olika längder och bredd.

4,8mm rörål finns i längd 10-40m

5,3mm rörål finns i längd 10-30m

OBS! 21mm kameran fungerar bara på 5,3mm rörål medans 12,8mm kameran fungerar på både 4,8 och 5,3mm.

Till 21mm kameran går det även att få tillval som Sond 512hz för lokalisering av kamerahuvudet. (En speciell sökare behövs för att hitta sonden)

Det går även att få en Nivellfunktion  i linsen så att ner i röret visas som ner på skärmen. Det gör det lite lättare att förstå hur röret svänger.

Det går heller inte att montera 12,8mm kameran på en rörål för 21mm kamera då infästningarna är olika. Vill man nu ha 2 st olika kamerahuvud rekommenderar vi att köpa en extra separat ställning med kamera o rörål och sen skifta väskan mellan ställningarna.