14-DM

Våra olika modeller

14-DM

 

Inspektionskamera

14-DM är en liten smidig kamera som fungerar utmärkt till smalare rör. Vi hyr oftast ut den för filmning av PEM / PEL slang samt elrör. Lämplig för rördimension från till 20 – 50mm. Kameran har en diameter på 14mm och är monterad med en fjäder som gör den böjlig och smidig att ta sig fram. Den fungerar även till centraldammsugare. Trots sin smidighet så får det inte vara för många  krökar då det kan bli svårt med frammatning av kameran.

PEM vinklar är oftast  väldigt snäva vilket gör att kameran har svårt att passera dessa. Därför rekommenderar att försöka ta bort dessa och stoppa in den direkt i slangänden. 

Linsen har 6st led-lampor som ger en bra belysning samt att den har ett safirglas som skyddar mot repor.

Den går även att få med sond. Med sonden så går det att hitta exakt position på kamerahuvudet med hjälp av vår Vloc3-Pro. Sonden är inte så stark så max djup ligger på ca 1m

Bildskärmen är på 9″ och ger en klar och fin bild. Medföljer gör även laddare, batteri som ger en drifttid på ca 4-5 timmar, samt 2st olika skids som kan monteras på kamera för att centrera den och även skydda kameran. Som tillval kan man lägga till ett smidigt litet tangentbord för att skriva till kommentarer på inspelad film. Samma väska går att använda till 23-DM och 28-DM. Man kan alltså alternera rullarna.