Lokalisera avlopp

Lokalisera avlopp vattenrör elrör i mark enkelt med Vloc3-Cam

Vloc3-Cam

Lokalisera avlopp, dagvattenrör, vattenrör, och elrör med den senaste utrustningen.

Med proffsutrustningen från Vivax Metrotech så kan nästan vem som helst hitta hur ledningarna går i mark och vägg. 

Tidigare var det mer komplicerat att hitta då utrustningen inte hade den rundstrålande antennen och fina förklarande displayen som nu Vloc3-Cam har. 

Hur kan man lokalisera avlopp?

Du fäster en sond på en rörål som sedan skickas in i röret som ska sökas. Denna radiosond skickar iväg en signal som man sedan hittar med en mottagare. Sökaren guidar dig rätt så du kommer ovanför där söksonden ligger. När du ligger över sonden kommer den även visa vilket avstånd det är från sökaren till sonden. Då vet du hur mycket du ska gräva eller bila. 

Det finns olika frekvenser på sonder beroende på vad för typ av rör du ska söka. (Vi hjälper dig med rätt sond) Även vissa av våra kameror har sond inbyggd. Då kan du lätt lokalisera ditt skadade rör eller hitta grenröret du ska ansluta. 

Det finns även olika storlekar och styrka på sonder. Minsta sond vi har är endast 6mm i diameter. Sökdjup är lite olika beroende på markförhållanden och rörtyp men Vesala sonden klarar ca 3m djup om inget annat stör ut signalen.

Lokalisera avlopp vattenrör elrör

Vilka rör kan med hitta en sond?

Du kan söka av det mesta i rörväg som Avloppsrör i gjutjärn, plast och betong, dagvattenrör, dräneringsrör,  PEM slang, vattenrör, elrör och elslang osv.

Det som inte fungerar är metallrör i stål och koppar som tyvärr stör ut signalen. Där kan man eventuellt använda sig av en tongenerator som man fäster på stålröret som då gör hela röret till en sändare.  Då kan man följa hela röret, men tyvärr inte hitta ett specifikt ställe som du gör med rörsonden.

Igångsättning av sond och sökare.

Här kommer en liten demonstration på hur du startar utrustningen och lättast kommer igång. Vi kommer även visa hur du gör och kommer med råd när du hämtar utrustningen.

Det är inte så svårt att hitta rören om man är någorlunda händig. Det flesta som hyrt är  förvånade hur enkelt det var.

Men!  Är ni osäkra och behöver hjälp med att lokalisera så kan vi i mån om tid hjälpa er och hitta hur dom är placerade.