QY6688

Bästa avloppskameran

QY6688 Proffsmodellen

Bästa avloppskameran enligt oss måste nog QY6688 vara som byggs på ett kraftigare och större stativ än  QY6566 men med samma kraftiga inspelningsväska med en inbyggd monitor i locket. Kameran har en hög upplösning 1080P (1920*1080) som ger en riktigt skarp bild. Det bästa jag sett i kameraväg när det gäller inspektionskameror i denna prisklass. Den är genomtänkt och lättarbetad med menysystem och placering av tillbehören. 

QY6688  är storebror till den mindre QY6566.

Fördelen med QY6688 och QY6566 är att dom är kompatibla och man kan skifta både väskor och kameror mellan enheterna. QY6688 är något större än lillebror och kan därför få plats med en större kraftigare (6,8mm) och längre (50m) rörål.

Väskan sitter i vanliga fall fast på ställningen men går med ett lätt knapptryck att koppla isär. Det kan göras av utrymmesskäl eller att man kanske vill kunna visa bilden enklare för kund.

Den är enkel att bära med sig och likaså lätt att operera gällande att snabbt komma igång. Öppna locket,  fäll upp skärmskyddet och tryck på ON och mata sedan in kameran i röret som ska inspekteras. Du behöver inte koppla massa sladdar, utan allt är redan anslutet från start. 

QY6688 Bästa avloppskameran

Medföljer i väskan.

Du får med 2st Batteriladdare. Dels en på 230v och en 12v laddare för biluttag om man är ute i strömlöst område.

Distansringar i 2 olika storlek för att kunna centrera kameran i röret. (1 distans till 12,8)

Även en skruvmejsel följer med för att fästa de olika distanserna på kameran. 

Trådlöst tangentbord som du kan lyfta ut från väskan om önskas. (Engelskt)

USB minne 32GB

Bästa avloppskameran

Funktioner

När du öppnar väskan så ser du dels det trådlösa tangentbordet som du kan lyfta upp. Under ligger det laddare och distanser. 

Ovanför tangentbordet så har du själva kontrollpanelen där du kan dels göra personliga inställningar som tid och upplösning. Det är även här som du startar upp kameran, spelar in film, tittar på inspelad film, tar kort osv. 

 Du justerar även belysningen i kameran och har möjlighet att nyttja 2 st olika lagringsmedia. Både USB och Sd kort. Vi rekommenderar Sd kort då det kan lämnas kvar i läsaren när du stänger väskan. 

Batteriets status visas tydligt i ett fönster och man ser när det börjar bli dags att ladda. Beroende av vilken monitor man väljer så skiljer sig batteritiden från mellan 7,5 till 4 timmar. Ska du sen ladda upp batteriet så får man räkna med att det tar ca 7timmar.

QYTeco

Utföranden och tillval.

När du beställer denna så går den att få i olika utföranden som specificeras nedan.

Standard är en 9″ skärm men det går att även få en större 13″ skärm. Normalt räcker batteriet i väskan upp till 7,5 timmar men 13″ skärmen drar ner batteriet snabbare och halverar då batteritiden.  

Kameran kan väljas mellan 12,8mm och 21mm i diameter. 

Rörål (glasfiberstav) finns olika längder och bredd.

4,8mm rörål finns i längd 10-40m och kan bara nyttjas med 12,8mm kameran

5,3mm och 6,8mm rörål finns i längd 10-50m

OBS! 

21mm kameran fungerar på 5,3 och 6,8mm rörål.                                        12,8mm kameran fungerar på både 4,8 och 5,3mm rörål.

Till 21mm kameran går det även att få tillval som Sond 512hz för lokalisering av kamerahuvudet. (En speciell sökare behövs för att hitta sonden)

Det går även att få en Nivellfunktion  i linsen så att ner i röret visas som ner på skärmen. Det gör det lite lättare att förstå hur röret svänger.

Det går heller inte att montera 12,8mm kameran på en rörål för 21mm kamera då infästningarna är olika. Vill man nu ha 2 st olika kamerahuvud rekommenderar vi att köpa en extra separat ställning med kamera o rörål och sen skifta väskan mellan ställningarna.