Rörål 200m

Rörål 200m Käppvinda

Hyra
Utbytbara ändhylsor för olika ändamål

Rörål 200m

Stor rörål, käppvinda för kabeldragning samt sökning av markrör.

Kan vara rör för fiber eller även vattenslang typ PEM slang. Rörålen har en koppartråd invävd i glasfibertråden. Denna koppartråd ansluter du sen en signalgenerator som avger en frekvens som du kan fånga upp med en sökare. Man för in ålen i röret man vill hitta och sen ansluter man en signalgeneratorn på en av kontakterna på rullen, den andra sladden ska jordas i marken. Man kan då med kabelsökare följa hur ålen löper fram under marken i röret.

Denna rörål är utrustad med en M12 gänga som sitter längst fram på ålen. Du kan där ansluta olika slutändor för att underlätta arbetet. En separat batteridriven sond går även att ansluta så att du kan pinpointa exakt var din ända är med våran Vloc3-Pro sökare. 

Kabeln är 200m och 9mm tjock. Sonden från Vesala är 18mm. 

En liten video från ett annat företag med samma rörål.

HYRA

 

Bilden visar en sökare som kan användas till denna rörål. 

Sondsökning eller bara rörålssökning. 

Det kan ibland vara svårt att lokalisera rörålen om det är andra signalfält i närheten. Eller om den ligger under en betongplatta med massa armeringsjärn.

Det kan underlätta att ansluta en separat sond som vi brukar ha till våra avloppskameror. Då kan du pinpointa exakt position där sonden befinner sig. Även avstånd från sökaren till sond går att få fram. Bra att veta om du vill veta hur djupt du ska gräva.

Liten video som visar funktionen på rörålen tillsammans med Ezicat kabelsökare och signalgenerator.