5-DM

Våra olika modeller

4-DM

4-DM

5-DM

5-DM inspektionskamera

4-DM och 5-DM Inspektionskamera

4-DM och 5-DM är en inspektionskamera som är lämpad för filmning i smala rör som typ Pexrör. Med endast 3,9mm alt 5,5mm i diameter så matas den lätt in i ett 15mm rör, via en 90graders väggfixtur  i väggen.  

Vad är då skillnaden mellan de 2 modellerna?  

På 4-DM sitter kameran fast monterad med en halvhård 10meterskabel och har en mindre display.

5-DM har istället en USB anslutning på den 10meters mjukare gummikabeln. Handenheten är också större med en 7″ monitor som då ger en tydligare bild. Usb anslutningen gör att man  kan växla mellan andra kameror är väldigt bra i reparationssynpunkt. 

Av erfarenhet rekommenderar vi att ni blåser eller suger rent röret från vatten. Orsaken är dels att du får en bättre bild. Likaså klarar kameran viss del vatten då den är IP67 klassad. Men då den är liten och ömtålig så kan vattnet leta in sig i kamerahuvudet.

På grund av friktion underlättas frammatningen enormt när du använder någon typ av glidmedel. 

När och om du slutligen hittar en skada i röret så kan det vara svårt att veta vart skadan är. Då kan man med hjälp av våran minisond hitta vart skadan ligger.

Du kan på ett micro Sd  spela in film  eller ta foto.

Det här är de minsta kamerorna vi har och är speciellt lämpad för för trånga passager i dolda utrymmen. Lämpar sig ej för avlopp eller grövre rör då de har fokus på ca 3-10cm samt att det är svårt att få den lilla kameran centrerad i röret. Det är lätt att den hamnar på botten och linsen blir smutsig.

Storlek

Färgkamerorna är endast 3,9mm och 5,5mm i diameter, har 6st led lampor. Vi använder dem till för att filma i pex rör, pemslang, central dammsugare, elrör,
Wirsbo rör i rör. Matningen sker med en 4mm halvhård gummikabel. Den är inte lika styv som glasfiberkabeln till 6-DM men det brukar inte vara några problem att mata på i rör som är släta invändigt.

Filmen som visas på hemsidan är filmad med denna kamera i ett utvändigt 15mm pex rör, dvs 10mm invändigt.

Filmen startar från en 90 graders väggbockfixtur i vägg som den lätt tar sig förbi. Skruven sitter ca 2 meter i i röret.
Längd på kabeln är 10 meter och brukar räcka till vid de flesta tillfällena.

Inspektionskameran ligger skyddad i en slagtålig ABS låda.

Hyra.

Endoskop 4-DM
4-DM
5-DM

Klämskadad 16mm pex rör

5-DM inspektionskamera

Golvvärmeslinga som skadats vid gjutning

5-DM

Read More