Felsöka begränsningskabel till Robotgräsklippare

Varnar din gräsklippare om ett kabelbrott på begränsningskabeln?

Vi kan hitta felet åt er.

Behöver ni hjälp med att hitta ett brott eller skada på en begränsningskabel till robotgräsklippare? Då kan vi hjälpa till med felsökningen om ni bor i Stockholmsområdet. 

Vi jobbar med lite mer proffsiga sökare som lättare hittar svårlösta problem.

Felsöka en begränsningskabel.

Att felsöka en begränsningskabel kan ibland vara lite knepigt. Men! Om man bara tänker logiskt och följer våra anvisningar som följer med utrustningen ni hyr så brukar det oftast gå bra. 

Det finns lite olika modeller på sökare som man kan söka kabelbrott med. Vanligast är en modell som heter MS-6812.

Den finns att köpa på Claes Ohlson för ett vettigt pris. Den består av 2st enheter. En signalgenerator kopplas på kabeln som ska felsökas.  Samt en handenhet som letar efter signalen som slinggeneratorn skickar ut i kabeln.

Signalen som skickas ut är inte så stark. Så för att hitta signalen med denna enhet så måste spetsen på handenheten näst intill nudda begränsningskabeln.

Oftast så har kabeln med åren försvunnit ner i marken och man måste därför gräva fram kabeln försiktigt, det gäller också att veta vart kabel ligger. Vi har lagt ut en liten video på hur man söker med MS-6812

MS-6818

Vi hyr ut en lite mer avancerad sökare som heter MS-6818. Lite av en storebror till MS-6812.

MS-6818 är betydligt mer avancerad och har både starkare sändare och mottagare vilket gör att man kan söka efter kabeln utan att behöva nudda den med handenheten. Den är nästan ett måste om man inte har riktigt koll på hur begränsningskabeln är dragen. 

När ni hyr denna så får ni en genomgång på plats samt att ni får med en felsökningsinstruktion för att lättare hitta vilken kabel som har gått sönder. 

Oftast hittas felet inom 10min av de som hyr, men ibland så kan det vara lite knepiga fel som är svåra att hitta.

Det kan vara att en skarv inte är tät och läcker ut signalen i marken, eller att plasthöljet har förstörts. 

Detta brukar yttra sig i när Robotgräsklipparens basstation varnar på fel när det är blött i marken. Andra fel som kan vara svåra att hitta är om kabeln  inte är helt av.

Sökaren kan då ha svårt att hitta själva skadan då kabeln bara är delvis av och får då signal som att kabeln skulle vara hel. (men det gäller alla sökare)

Det är ytterst sällan någon inte  klarar att hitta felet . Men om önskas så kan vi även utföra sökning och reparation på kabeln. 

 Klicka  här för en video på en sökning med MS-6818